Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Bryonia alba / wilde wingerd

  • hanni

    In de homeopathie wordt het sap van de verse wortel (geoogst vóór de bloei) van de Bryolia alba (de heggerank of de wilde wingerd) voor diverse kwalen gebruikt.De stoffen uit het sap van de wortel werken op het centrale zenuwstelsel, de slijmvliezen, de vliezen rond de longen en de darmen, het slijmvlies in de gewrichten,de bronchiën, het maagdarmkanaal, de lever en de galblaas.

    Bryona alba is een van de belangrijkste homeopathische middelen voor een rechtzijdige longonsteking,voor bronchitis,pleuritus en borstonsteking bij vrouwen.Ook bij melkstuwing bij borstvoeding gevende vrouwen is Bryonia een in de praktijk bewezen goed werkend middel. Verder wordt het voorgeschreven bij barstende hoofdpijn,hoofdpijn boven het linker oog en drukkende pijn in het achterhoofd.Duizeligheid bij het opstaan uit bed of van een stoel wordt ook bij Bryonia genoemd.Bij druk in de maag na het eten, een erg pijnlijke,droge hoest moet men aan heggerank denken.Ook bij ruwe huid wordt wilde wingerd gebruikt.Voor acute gewrichtsontsteking met hete, rode, gezwollen, zeer pijnlijke gewrichten,met verergering vn pijn bij het aanraken en bewegen,is Bryonia alba in D3 een goed werkend middel.

  • Hans

    hanni schreef:

    >

    > In de homeopathie wordt het sap van de verse wortel (geoogst

    > vóór de bloei) van de Bryolia alba (de heggerank of de wilde

    > wingerd) voor diverse kwalen gebruikt.

    >………………………

    Als je het vervolgens zo ver verdunt, dat er niets meer in zit, maakt het nul-komma-niets uit, wat je er in stopt. Toch?

    Of is dit geen logische redenering?

    Hans

  • hanni van hemme

    Hans ,

    Jij bent tegen alles wat alternatief is dat is duidelijk.

  • Hans

    hanni van hemme schreef:

    >

    > Hans ,

    > Jij bent tegen alles wat alternatief is dat is duidelijk.

    Jij bent tegen logica

    Hans