Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Bruno Santanera

  • Hans

    De medische claims mogen niet meer van de Reclame Code Commissie,

    maar Bruno Santanera gaat vrolijk door met de verkoop van zijn wondermiddel, de ‘Biostabil 2000 hanger’ met magnetische werking:

    http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/369/1

    Ach, wel vermakelijk. Beetje jammer dat mensen rijk mogen worden van de domheid van andere mensen, maar dat is nu eenmaal gewoon in een kapitalistische wereld ;)

    Hans

  • Sjors

    Beste Hans,

    “Beetje jammer dat mensen rijk mogen worden van de domheid van andere mensen”;

    natuurlijk heb je daar gelijk in en persoonlijk kan ik me behoorlijk druk maken om al die “genezers, paranormalen, touch for health-oplichters, reiki-zwevers” of hoe al die ,door gebrek aan gewicht omhooggevallen, mafkezen ook mogen heten.

    Maar: als je je, voor veel geld, laat verleiden tot de aanschaf van dit soort hangers, ingestraalde blauwe Spa, genezende stenen van Pluto (de planeet, niet de hond!) en andere prullaria, dan lijkt het er op dat iemand toch wel zo simpel moet zijn dat hij of zij eigenlijk niet beter verdient…

    Welke “filosoof” was het ook al weer die zei: “God moet wel ontzettend van sukkels houden anders had Hij er nooit zoveel gemaakt en wie ben ik dan om ze niet van hun geld af te helpen want ze schijnen er toch niet zinnigs mee te kunnen doen!”

    m vr gr Sjors

  • peter

    En nog erger,arts roy martina pikt ook nog zijn centje mee

    bij dat boerenbedrog!!

    Je moet toch wel erg ver gezakt zijn, om je als voor zo een oplichters zooitje

    te laten gebruiken ,uiteraard voor genoeg geld.

    peter

    Hans schreef:

    >

    > De medische claims mogen niet meer van de Reclame Code

    > Commissie,

    > maar Bruno Santanera gaat vrolijk door met de verkoop van

    > zijn wondermiddel, de ‘Biostabil 2000 hanger’ met magnetische

    > werking:

    >

    > http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/369/1

    >

    > Ach, wel vermakelijk. Beetje jammer dat mensen rijk mogen

    > worden van de domheid van andere mensen, maar dat is nu

    > eenmaal gewoon in een kapitalistische wereld ;)

    >

    > Hans

  • astrid

    Citaat van C.N.M.Renckens ( over Roy Martina):

    “ …Deze charlatan, eens door Ivo Niehe uitgebreid ontvangen in zijn TV Show als ‘uitvinder’ van duizenden medicijnen, wordt door De Nooij aangekondigd als ‘regulier arts’ (wat een provocatie!). Hij mag als kip zonder kop oreren over de ‘magneettherapie’. Hij beantwoordt ook vragen van een verzameling opgetrommelde simpele zielen, die allen de Biostabil met veel succes gebruiken. Martina, die steevast als ‘arts’ wordt aangekondigd heeft geen inschrijving in het BIG register, verwierf in het verleden bekendheid met zijn ‘vitaliteitstherapie’, maar is ook acupuncturist en kinesioloog. Dan weet u het wel…”

    Dit laat niets aan duidelijkheid te wensen over en mocht iemand nog twijfels hebben; kijk eens naar het “TellSell”-spotje en enige associaties met de gedachte: “Martina; voor al uw wondermiddelen en tweedehands auto's”, zullen je niet ontgaan!

    astrid

  • novanutriaan

    Hoi Astrid,

    Wij (adviseurs in natuurvoeding) hadden afgelopen zaterdag een discussie over deze Mijnheer Martina.

    Ze hadden hem namelijk aangetrokken om mogelijk trainingen te geven (waar je niet al te weinig voor moet betalen, ahum) of er was in ieder geval contact en ons bedrijf had wel zijn interesse….(wij hebben het meest uitgebreidde, natuurlijke voedingssupplement momenteel in de markt) en ik geloof niet dat hij echt daadwerkelijk interesse heeft in ons paar produkt maar in dat van hem zelf.

    Mijn mening hierover is dat deze mijnheer dat dus alleen maar doet voor eigen gewin, of om weer een boek aan te prijzen of om flink geld te kloppen bij de mensen voor een training.

    Ook kwam te sprake of hij nu arts was of niet, hij schijnt een praktijk gehad te hebben op Curacao (mijn reactie was…zeker als medicijnman ;)

    Er waren duidelijk ook voorstanders voor deze man en direct werd inderdaad het “biostabiel” verhaal aangehaald en iedereen weet intussen wel dat dat ding gevuld is met zand….

    Al met al twijfel ik aan de integriteit van deze man…

    Groetjes,

    Marina

    p.s. Astrid…wie is C.N.M. Recnkens…

  • astrid

    Profiel: C.N.M.Renckens (1946):

    Hij studeerde geneeskunde aan de RUG en behaalde het artsdiploma in 1971. Na werkzaam te zijn geweest als tropen­arts in Zambia volgde zijn specialisatie tot vrouwen­arts. In die kwaliteit is hij sinds 1980 verbonden aan het West­fries Gast­huis te Hoorn. Sinds 1988 bekleedt hij het voorzit­terschap van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. Hij is auteur van vele publikaties op het gebied van kwakzalverij en alternatie­ve geneeswijzen, zowel in de lekenpers als in de professionele pers. Van zijn hand versche­nen twee boeken: ‘Hedendaagse kwakzalverij’ (1992) en ‘Kwak­zalvers op kaliloog’ (2000)

    m vr gr astrid

  • peter

    Dat men de altenatieve geneeswijze goed en kritsich in de gaten houd is prima

    maar ,renckens (onze opper inquisiteur) is de laatste die zijn gefrustreerde mond open mag doen .

    Hij moet maar eens in zijn eigen kring rondkijken (2000 doden door medische blunder per jaar in nederland)voordat hij begint te schieten op alles wat maar alternatief ruikt,en waar die geen greintje verstand van heeft.

    groetjes

    peter

  • sjors

    “opper-inquisiteur”?

    Het is in ieder geval prettig te constateren dat je buiten de denkwijze ook de terminologie uit de Middeleeuwen hanteert; een consequente mens heeft immers altijd gelijk; “Beati pauperes spiritu”, nietwaar?

    “Morituri te salutant!” (Zij die sterven groeten u) als uitgangspunt van de patient geeft nu eenmaal niet voor niets de beweegredenen voor de alternatief genezer: “Lucratori te salutant!” (Zij die zich gaan verrijken groeten u.)

    sjors